Pàgines

15 de desembre 2008

Totes som artistes

Nota previa: Qalamana, estoy segura que con el intensivo de este fin de semana vas a poder-lo entender perfectamente.

Com ja sabeu, aquest dissabte vam celebrar la festa de Nadal de les Zaghareets i de les alumnes de la Sònia. No hi ha cap foto encara, però no vull que passi molt de temps sense escriure quatre línies sobre la festa.
Vam anar a sopar a un restaurant de Castelldefels, prop de la platja, on crec que tothom hi aniria algun altre cop, perquè era com entrar a una haima petita. Tota la decoració era perfecte, sense oblidar-se de cap detall. El menjar era deliciós, tot i que potser massa abundant! Gairebé ningú ja podia amb el cuscús o amb l'arròs de verdures!
La gent es va asseure en diferents taules. Algunes ni es coneixien, però tothom parlava i semblava com si haguessin fet moltes classes juntes! Després de sopar, vam actuar a les Zaghareets en la que ha estat, sens dubte, l'actuació més divertida de totes! L'espai era petitíssim, portàvem els cinturons i algunes sabatetes de tacó, però estàvem acompanyades per les nostres companyes i no importava si ho fèiem bé o malament. Estàvem totalment relaxades i no vam poder evitar de riure. D'acord, potser gran part va ser culpa meva, però totes em van seguir en les rialles!
Després va actuar la Qalamana, vinguda des de Sevilla. Aprofitem per tornar-la a felicitar, ja que divendres va fer els anyets amb nosaltres a Gavà i dissabte va venir a la hafla! Va ballar una versió àrab-cubana, amb un estil oriental-salsero que tothom es va quedar bocabadat. Resultat: aplaudiments a dojo.
En acabat, la música sonava i vaig començar a treure gent a la pista per ballar. Però encara hi havia una miqueta de vergonya. Quan ja anaven a posar una cançoneta més ballable, va sonar el Jabeitak bisaif de Fairouz i, totalment improvitsada, vam ballar-la la Sònia i jo. Ara, això sí, de forma còmica! Les noies de la Sònia després van ballar les cançons de classe superbé!Ja sense vergonyes i amb moltes ganes de ballar. Amb un somriure als llavis i sense cap pressió.
Bea, Tamint ens va deleitar també amb una improvització!Què maca i quin estil! és clar, que abans també havia ballat amb mi -ho sento, però s'ha de dir- una improvització a la bereber! Genial i sublim! I és clar que portàvem el ritme!
Vam ballar més les noies. Totes. Amb molts somriures, deixant-se portar per la música. Tan és així que la cuinera, una dona síria, que ens estava mirant tota l'estona i aplaudint es va atrevir també a ballar! Va ballar primer sola, però després va anar a buscar la Sònia i van ballar juntes. Després, van continuar la festa i el ball! L'espai era petit, però la gent volia ballar i deixar-se portar.
Potser en el fons, n'estic segura, totes som artistes. I totes volem ballar i totes volem veure com ballen les nostres companyes, perquè ho fan per a nosaltres, amb un somriure, invitant-nos a ballar i a sentir. Gràcies, noies, per deixar compartir la vostra màgia amb vosaltres. I gràcies Sònia per tenir aquesta pensada, fer aquestes postaletes tan maques i ocupar-te d'aquests petits detalls que després sempre recordarem.
Molts zaghareets per aquestes festes!!!!!!!!!!!!

12 comentaris:

Brighid ha dit...

Jo m'ho vaig passar genial! i tambe vaig ballar una mica tot i la meva vergonya... jeje

El detall de la postal em va fer moltíssima il.lusió i en àrab! i de fet tot em va fer il.lusio ja que, tal com expliques, va anar tant be, sense coneixen's moltes de nosaltres vam estar relaxades, rient, i xerrant, en un ambient tant bonic..

El menjar deliciós i abundant, però a mi no em va sobrar, vaig demanar al cambrer que em guardés l'arrós amb verdures i me'l vaig endur a casa, diumenge ens ho vam menjar tot!!! i que bo que estava...

Ha estat una hafla inolvidable, per tantes coses...

Bones festes amb tot el carinyo del mon a totes!

Petons i bona dansa!

pd. Qlamana, un encanto, ha sido un placer conocerte, felicidades y espero poder volver a bailar contigo!

Sònia... no tan fiera... ha dit...

Yo me lo pasé de coña y no puedo dejar de daros las gracias a todas por participar... quiero más!!!!

ysanney ha dit...

Muchas gracias chicas!
Lo pasé genial y aunque soy muy vergonzosa bailé con vosotras algunas cosillas y aprendimos un montón.
La primera reacción después de veros a todas bailar es la de "qué hago yo aquí si no tengo ni idea?", pero luego te dan unas ganas de seguir a prendiendo...
Bueno espero poder volver a salir con vosotras en más ocsiones, ni parejas, ni niños, ni presión, sólo para muejeres amantes de la danza.
Muchos besos y Felices fiestas!

TAMINT ha dit...

me lo pasé estupendamente!!! No conocia a mucha gente pero todas fuimos una piña!!!

Disfruté con mi improvisacion (aunque pedí acabarla pronto ja ja ja), disfruté mucho mas con el baile bereber con Amina!!! (quin goig ballar aritmicament amb tu!!!!!) y tambien disfruté bailando con las zaghareets!!!
Besos a todas y.... la proxima tampoco me la pierdo!!!

Sonia: el sitio, genial, pero la organizacion... EXCELENTE!!!! UN 100 !!!!

Besitos

Naida ha dit...

Bueno!!! que buena pinta!!! joooo :( y yo me lo perdí!

Me alegro de saliera todo a pedir de boca y más, la próxima no me la pierdo ni jarta vino.

Esperando fotos y vídeo...(menos mal que no se han encargado los de Gava Tv)

Besos

Qalamana ha dit...

Amina, después de este finde ya soy medio catalana.. oleeee
La hafla fue genial, el sitio estupendo, super acogedor, la cena buenísima, y la compañía inmejorable!!! se respiraba buen rollo y compañerismo y eso es lo más importante, el sábado eramos una gran tribu, qué cosa más bonita!!!
Ha sido un placer conoceros a todas y compartir estos días, me he sentido como en casa asi que os amenazo con volverrrr, porque he disfrutado muuuucho!!!! :D

petonets!!!!

Tanit ha dit...

Estuvo bien, al principio la disposición de las mesas hacía la cosa un poco rara, pero por otro lado impidió grupitos aislados y facilitó la comunicación.

No os sentisteis como si fuerámos auténticas mujeres árabes bailando para nosotras solas??? Sobraban el fumador de shisha y compañía jejeje, pero realmente, unas más y otras menos, nos soltamos el pelo y bailamos sin vergüenza... estuvo bien!

A repetir!!

Besillos

Sònia... no tan fiera... ha dit...

Ysanne, fuiste de las más valientes.. así me gusta! :) El ver a las compañeras nunca ha de desmotivar, sino como tú dices, al contrario: ha de hacerte desear más!

Para marzo otra... jajja

Sònia... no tan fiera... ha dit...

Tamint, a nosotras sí que nos gustó tu impro!! Incluido el momento "corta esto que es muy largo" jajajaj

Muchas gracias por regalarnos este y el baile arrítmico bereber!!!

Muakssss

Sònia... no tan fiera... ha dit...

jajaj Naida, si dependiéramos de la grabación de GavaTv... jajaj endevé!!!

Vete reservándote marzo!!!

Sònia... no tan fiera... ha dit...

Qalamana!!!! Ahora te echaremos de menos en todas las cosas que hagamos, que lo sepas!!! Nos encantó tenerte aquí y compartir contigo nuestros momentos.. porque otra cosa no, pero divertirnos...

Un besazo enormeeee!!

Sònia... no tan fiera... ha dit...

Tanit! La verdad es que para bailar tendríamos que haber cambiado la disposición de las mesas... pero ya lo sabemos para la próxima vez!

Por lo demás, tienes razón... eso de bailar sin preocuparte de nada es una gozada... lástima de los videoaficionados improvisados que tuvimos! jajaj

Un besazo!!